Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak Pirita Majandusgümnaasiumi direktori töövari

Tea_Varrak_1

8. novembril oli Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak Pirita Majandusgümnaasiumi direktori Toomas Pikhofi töövarjuks.

Novembri algus on olnud koolis väga tihe ja sisukas, sest paari nädalaga on toimunud mitmeid põnevaid sündmuseid: teadusnädal, teaduskonverents “100 teadushetke Eestile”, inseneeria karjääripäev, “Kiusamisest vabaks!” projekti õpipäev, helkuripuude ehtimine ning töövarjupäev kantsleriga.

16. oktoobril oli Pirita Majandusgümnaasiumi direktor Haridus- ja Teadusministeeriumis kantsleri töövarjuks. Neljapäeval, 8. novembril olid rollid vahetunud, sest ka kantsler soovis saada vahetut ülevaadet Pirita Majandusgümnaasiumi arengust.

Tea Varraku päev PMG direktori töövarjuna algas kell 7.30 kooli fuajees õpilaste ja õpetajate tervitamisega ning kujunes väga tihedaks. Kell 8 koguneti koos 1. klasside õpilaste, vanematekogu liikmete ja linnaosa vanema Alina Tubliga ehtima traditsioonilist helkuripuud. Kell 9 toimus kooli 70. sünnipäeva ettevalmistav koosolek. Kell 9.45 õnnitles kantsler kooli direktori töövarjuna õppejuhti Anne Reinkorti sünnipäeva puhul ning võttis ka laulu üles. Juba kell 11 toimus tunnivaatlus, kus klassiõpetaja Mirjam Hallingu andis digitunni 2. klassi õpilastele. Päev jätkus kiires tempos kuni õhtuni Erasmus+ projekti “Andekate toetamine” Hispaanias toimunud esimese kohtumise aruteluga, mida juhtis arendusjuht Riina Tamm. Suurepärast võimalust kohtuda kantsleriga ei jätnud kasutamata ka kooli õpilasesindus. Kristjan-Hendrik Paavo ja Kristofer Robin Kirsiste palusid Tea Varrakult intervjuud kooli televisiooni erisaatesse. Loomulikult oli kantsler nõus, kuid esitas ka oma tingimuse, et intervjuu on kahepoolne ning ka tema küsib õpilasesinduselt mõne olulise küsimuse. Nii tehtigi. Erisaade kohtumisest Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsleri Tea Varrakuga jõuab eetrisse sotsiaalmeedia vahendusel juba järgmisel nädalal.

Suur tänu Tea Varrakule töövarjutamise eest.
Põnev ettevõtmine sai alguse ministeeriumi algatusest ja on kindlasti heaks eeskujuks parimate praktikate mitmetasandilisest vastastiku rikastavast koostöös.

Tea_Varrak

pmg-logo-new